LÆRERKURSER


Religionernes Dag 2024

Foreløbigt PROGRAM

09:30: Morgenkaffe m. brød
10:00: Velkomst og indledning v. John Rydahl, Religionslærerforeningen
10:05: Kristendommens natursyn: den fremmede, den kultiverede og den infiltrerede økologi, v. professor Niels Henrik Gregersen (Det Teologisk Fakultet, KU)
10:50: Spørgsmål
11:05: Fiktion, teologi og kæledyr: Hvad kan vi lære af C. S. Lewis om os selv og dyr?, v. postdoc. Emil Børty Nielsen (Det Teologisk Fakultet, KU)
11:35: Spørgsmål
11:45: Kaffepause
12:10: Skitse til et livsfilosofisk undervisningsforløb til mellemtrinnet om forholdet mellem dyr og mennesker v. lektor Dorete Kallesøe, VIA University College
12:40: Spørgsmål
12:50: Frokost
13:50: Hvad sker der, når vi dør? Videnskab og tro om nærdødsoplevelser, v. ph.d. Tobias Anker Stripp (Det Teologisk Fakultet, KU)
14:20: Spørgsmål
14:30: Kaffepause
14.55: Videnskab, tro og mælk: Hvad vi ved og ikke ved, v. professor Per Torp Sangild (Institut for Veterinær- og husdyrvidenskab, KU)
15:40: Spørgsmål
15:55: Farvel og tak v. John Rydahl

Tema: Videnskab og tro - Tilmelding senest 21. juni

Tilmelding:Senest 21. juni  - Tilmeld her
Tid:Torsdag d. 27. august 2024 kl. 10 - 16.
Sted: Københavns Universetet, Amager
Målgruppe:Lærere i religion og natur & teknologi samt præster

Københavns Universitet, Amager
(Nanna Berg auditoriet 9A-1-01)
Auditoriet ligger på Det Juridiske Fakultet på 1. sal
(Brug indgang fra parkeringspladsen foran Islands Brygge Metro)


Et møde med den danske salme 2025

– Maria i kunst og salmer

OBS! Tilmelding senest 1. sep.

Der er mange kvindeskikkelser i Bibelen, som man traditionelt ikke har hørt så meget om. Dog har Jomfru Maria altid været en meget central figur i kristendommen.

Årets salmesangsprojekt sætter fokus på Jomfru Maria i kunst og salmer, og som optakt til projektet afholdes der i samarbejde med Galleri Emmaus i Haslev et lærerkursus.

På kurset vil sognepræst Henny Kvist fortælle om Maria både i Bibelen og i kunsten. Henny Kvist har gennem en årrække arbejdet med forholdet mellem kunst og kristendom og i særdeleshed Jomfru Maria og hendes betydning for kvindebilledet gennem tiden.

Herefter vil kunstneren Adi Holzer fortælle om hans tanker og overvejelser i forbindelse med hans religiøse kunstværker. Undervejs vil de fem salmer, som indgår i projektet, blive sunget med akkompagnement af komponist og tidligere højskolelærer Arne Andreasen.

Til kurset knytter sig et konkret projekt – jf. s. 5 og 10     

Tilmelding:Senest 1. september - Tilmeld her
Tid:Tirsdag de. 22. oktober 2024 kl. 14 - 16
Sted:Galleri Emmaus, Højskolevej 9, Haslev
Målgruppe:Lærere i dansk, religion og musik

Hjem og hjemlighed hos Karen Blixen og i almindelighed

OBS! Tilmelding senest 1. sep.

I relation til forløbet ”Føler du dig hjemme?” til mellemtrinnet (jf. s. 11) vil vi gerne invitere jer indenfor hos Karen Blixen til et forudgående inspirationskursus på Karen Blixen Museum Rundstedlund.

Kurset indledes med en omvisning på museet, såvel i fuglereservatet som i selve boligen, hvor der fokuseres på begreberne hjem og hjemlighed.

Efterfølgende udfolder kultursociolog/ph.d. Ida Wentzel Winther (lektor v. DPU) betydningen af de to begreber og deres relevans for det almindelige hverdagsliv.

 

Tilmelding:Senest 1. september - Tilmeld her
Tid:Tirsdag d. 16. januar 2025 kl. 13 - 16
Sted:Karen Blixen Museum Rungstedlund
Målgruppe:Lærere i dansk og religion